Hälsa

Att hålla ett rent hem är inte bara viktigt för hur det ser ut men också för ditt välbefinnande. Ditt liv kommer verkligen att bli mindre stressigt. Du behöver aldrig lägga ner tid på att få ett trivsamt hem.

Fördelarna med att hålla ett rent hem är:

Du får mer gjort

När ditt hem är smutsigt och oorganiserat är det svårt att fokusera på de uppgifter som du borde göra.

Dessa störmoment hindrar dig från att få viktiga saker gjorda och kan få dig att känna att du fått lite uträttat i slutet av dagen. När ditt hem är rent och organiserat med mindre störmoment kommer du att koppla av i sinnet och bli mer kreativ.

Du spenderar mindre tid på att städa

Att bibehålla ett hem rent är lättare än att städa när det är smutsigt. Några minuter här och där kan bespara dig många timmar varje helg. Vänta inte- sätt igång med att diska, kör igång dammsugaren eller ge toaletten en snabb sväng med borsten. Det här är tid som du troligtvis inte lägger ner vid en städning senare.

Luftkvalitet och säkrare miljö

Bland de största problemen med ett orent hem är dålig luftkvalitet och svårighet att bli av med bakterier. Regelbunden städning håller ditt hem organiserat genom att säkra att det är fritt från smuts och damm. Det gör det till en mycket bättre miljö för dig och din familj, speciellt för dem med allergier såsom astma och andra sjukdomar.

Du kommer att förlänga livslängden på dina saker i hemmet

Sakerna kommer att hålla längre om du håller dem rena. Regelbunden rengöring håller t.ex. möbler, utrustning, golv etc. fria från smuts och damm.

Lätt att hitta saker

Har du förlagt nycklarna eller mobiltelefonen igen? Med ett rent hem spenderar du mindre tid på att leta efter saker som du felplacerat. Förenkla ditt liv genom att gå igenom posten direkt när du får den och gör dig av med onödiga papper eller hushållsprodukter när du inte behöver dem. Du kommer att må bättre när ditt hem är organiserat och du hittar det som du behöver på dess rättmätiga plats.

Du förebygger skadedjur

Förutom att njuta av bekvämligheten av ett rent hem, kommer du att slippa få skadedjur. Städa upp i röran så snart det blir stökigt, lämna inte disk eller soptunnor fulla och låt inte saker samlas på hög. Då är det högst osannolikt att du får skadedjursproblem.

Du kommer att älska att bjuda hem folk

Det finns inget mer pinsamt än bjuda hem familj/vänner till ett smutsigt hem. Till slut kanske du slutar att bjuda hem folk överhuvudtaget. Låt inte ett smutsigt hem hindra dig från att tillbringa tid med människor du älskar. Genom att hålla ditt hem rent och organiserat så blir du mer motiverad att bjuda hem gäster på middag och att njuta av deras sällskap.

Det är bra för barn

Det är inte bra för någon oavsett ålder att leva i smuts, speciellt inte för barn. Små barn i krypfärdig ålder plockar upp vad som helst och stoppar i munnen. Barn är också mer mottagliga för bakterier och mögel vilket kan påverka deras hälsa negativt. Genom att hålla ditt hem rent och sanitärt så bibehåller barnen och hela familjen hälsan.

Du sover bättre

Det finns inget mer avkopplande än att bädda ner sig i en säng med rena lakan och säga god natt till ett välordnat hus. Du kommer att sova lugnt när du inte behöver vakna upp till ett hem i kaos. Låt ditt sinne vila rofyllt i ett rent hem.

Smutsiga, Hälsoeffekter

Damm i hem, kontor och andra miljöer innehåller små mängder växtpollen, människor djurhår och torra partiklar av allt som finns runt oss som är utspri eller i luften och täcker golvytan och hörnen av vårt hem, kök, toalett, tvätt, tv, bord, hyllor etc, alltför många att räkna upp, de utgör smuts och missfärgade möbler och golv. De samlar också bakterier.

Fluff bygger upp sig självt av tyg eller någon typ av tygmaterial som ull eller bomull. Ljuspartiklar är något lätt, mjukt eller luddigt, särskilt päls, hår, fjädrar som kan påverka våra allergier eller orsaka hälsorisker.

Risken

Risken är att barn får smitta genom munnen, eller oavsiktligt genom att äta mat som har fallit på golvet. Bebisar, småbarn och äldre är också mer benägna att utveckla hälsoproblem från långvarig exponering för höga halter av damm.

Vuxna kan också få smutsiga partiklar: mat, cigaretter eller från händer.

Histoplasmos, ögonirritation, hosta, nysningar, astmaattacker, hudutslag, hösnuva.

För närvarande finns det inga belägg för att damm orsakar astma, men att andas in i höga halter av damm under många år antas minska lungfunktionen på lång sikt och bidra till störningar som kronisk bronkit och hjärt- och lungsjukdomar

Vem är i riskzonen?

Den som utsätts för höga dammnivåer kan påverkas ju längre du andas in dammet, desto större är risken att det kommer påverka din hälsa.

När dessa små skräp partiklar landar på golvet står de ut mot ytan, vilket gör det enkelt att torka bort dem med en mop eller svamp.

Cinque Terre

Vi är ett flexibelt service – företag som kan erbjuda och tillgodose olika behov och budget!

Kund referenser

 • Kund från Lund

  " Jag anlitade Dust & Shine för första gången så har jag fått mer fritid, nu kan jag ägna mig åt mycket olika aktiviteter såsom att ta en promenad med min familj."
  - - -Hanna Olof

 • Kund från Malmö

  " När någon annan städar framkommer ofta synpunkter på hur det är utfört. Med Dust & Shine klagar vi aldrig då det är perfekt när vi kommer hem. VARJE gång. Underbart!"
  - - - Jenny Erik

 • Kund från Lund

  " Varannan onsdag är det en fröjd att komma hem. Då harDust & Shine varit hemma hos oss och alla ytor glänser och det doftar rent och fräscht. Jag blir glad redan i hallen! Kund från Lund "
  - - - Jimm Frank

 • Kund från Malmö

  " Er firma känns mycket seriös och allt fungerar precis som avtalat med fakturor mm. När vi pratar städning på jobbet så rekommenderar jag alltid dust and shine för dem som vill få det lika bra som jag har det! Bra, bra! Tack. "
  - - - Eva Fred

 • Kund från Södra Sandby

  " Åh så skönt. Det var precis vad jag kunde begära och önska!! Om det är så här varje gång blir jag överlycklig! Det är så härligt att se att någons ögon har sett och åtgärdat inte bara det som går av bara farten. bra! Super - Kund från Södra Sandby "
  - - - Erik Ström

 • Kund från Bjärred

  " Vill bara meddela att vi var jätte nöjda med städningen den här veckan :):) Så tack till dig Michael och till Viveca! "
  - - - Emma Lind

 • Kund från Löddeköpinge

  " Du övertygar med både ditt enormt trevliga sätt. Ni är inte billigast av dem vi frågat – men ni känns ändå som det helt självklara valet. "
  - - - Sussana Erikson

 • Kund från Svedala

  " Håller precis på att fixa inför målning och det finns inte ett spår av damm!!!! Tusen tack för er insats! "
  - - - Jeanette Eklund

 • Kund från Hjärup

  " Vill gärna att du ska veta att städningen hemma hos oss underlättar fantastiskt mycket för mig. jag hade aldrig orkat med att hålla så rent själv! Bra job. "
  - - - Jonas Lindaholm

 • Kund från Malmö

  " Det kändes verkligen bra att huset gicks igenom mer noggrant och vi kände oss väldigt nöjda när vi kikade på resultatet efteråt. Super. "
  - - - House of solution

 • *******
 • Kund från Svedala

  " Min fönster har aldrig varit så ren, vara jättebra helt enkel!. "
  - - - Susanne Jensen

 • Kund från Lund

  " Väldigt duktiga; Utmärkt noggran städning utförd av proffsig och trevlig personal, alltid lika fint och skinande i mitt hem efter att jag haft Dust & Shine hos mig. Skönt att komma hem och allt är gjort och doftar alltid så gott!. "
  - - - Camilla Sterneborg

 • Kund från Oxie

  " Professionellt bemötande och noggran och bra städning. Mycket nöjd, seriöst företag "
  - - - Andreas Anna

 • Kund från Svedala

  " De kom i tid och arbetade snabbt och noggrant. Jättenöjd. "
  - - - Patrik Per

 • Kund från Malmö

  " Riktigt bra städning och mattvätt. Utmärkt service, vänligt bemötande samt stort kunnade. Det blev toppenbra "
  - - - Leif Holmen

 • Kund från Bara

  " Jag är supernöjd med flyttstädningen! Bra service, bra städning. "
  - - - Maja Halonen

 • Kund från Staffanstorp

  " Vi är sååå nöjda! Kvalitetsstädning till förmånligt pris. Otroligt fint bemötande, inget är omöjligt för D&S. Kommer anlita dem för en lång tid framöver. Rekommenderar varmt! "
  - - - Hans Ida

 • Kund från Bjärred

  " Jag kan varmt rekommendera Dust & Shine. Har testa en hel del städfirmor förut med aldrig varit så nöjd med städningen som jag är just nu. Otroligt trevlig personal och servicen är av världsklass. Bra jobb! "
  - - - Martin Anders

 • Kund från Lomma

  " Renare än renast. Noggrann genomförd putsning av gamla fönster som krävde en del skrapning. Snabbt och proffsigt bemötande. Bra jobb och bra pris. "
  - - - Carl-Erik Fredrik

 • Kund från Arlöv

  " Vi har nyligen bytt till Dust & Shine och vi är väldigt nöjda med dem! Trevligt bemötande, inga strul med fakturor och kvalitet! "
  - - - Sofia Jesper

 • Kund från Limhamn

  " Det är verkligen frid! Tvekade länge innan anlitade Dust & Shine - har prövat 7 olika firmor och inte var nöjd. Är fortfarande trevligt överaskad efter att Michael har varit och städat. Snyggt, omtänksamt och, faktiskt, bättre än jag skulle ha det gjort själv! "
  - - - Alexandra Matthias

 • Kund från Bunkeflostrand

  " Prisvärd städning! Michael är mycket noggrann och effektiv i sin städning. Vi har bytt från Hemfrid och det är stor skillnad på städningen och servicen från Dust & Shine. Dust & Shine levererar hög kvalitet till ett bra pris, vi är mycket nöjda! "
  - - - Pär L

 • Kund från Dalby

  " Bra städat, rent och snyggt. Lite osäker på vad man kan begära, men det blev väldigt rent. Lite smågrejor, men i princip perfekt arbete. Trevlig personal och bra kontakt med företaget. Kan absolut rekommendera! "
  - - - Jessica Jarl

 • Kund från Malmö

  " Utmärkt tjänst. Väldigt prisvärd och noggrann städning. Jag kände direkt hur mycket fräschare det blev. Professionellt bemötande och uppföljning. Rekommenderar starkt. "
  - - - Mario Wilson